Elektronisk utleggsføring- en mulighet du ikke vil gå glipp av!

17/10/17
Elektronisk utleggsføring- en mulighet du ikke vil gå glipp av!

Er du lei av å skulle ta vare på, og ikke minst ha oversikt over, alle dine kvitteringer fra diverse utlegg og reiser hver eneste måned? Da burde du definitivt begynne å føre dine utlegg elektronisk!

I en undersøkelse fra 2015 estimerte Norsk Regnskapsstiftelse at det føres omtrent 16 millioner reiseregninger og utlegg i Norge hvert år. Daværende beregninger viste en besparelse på hele 10 minutter for hvert eneste utlegg som føres elektronisk. Dermed ville man i 2015 kunne brukt hele 1 500 årsverk på andre og viktigere arbeidsoppgaver, dersom alt ble gjort elektronisk.

Ingen originalitetskrav


Som du nok er klar over, er det ikke lenger noe krav om å ta vare på originale kvitteringer som følge av regelendringen om originalitetskrav i 2014. Dette har ført til at en god del har gått over til elektronisk utleggsføring siden 2015, men allikevel er det mange der ute som tviholder på “den gode gamle måten”. Dette medfører at du hver eneste måned sitter der med bunken av kvitteringer, og husker kanskje ikke detaljer om din reise eller annet som du er lovpålagt å føre. Dette kan du altså svært enkelt unngå, dersom du tar i bruk Visma.net Expense.

100% elektronisk


Visma.net Expense er en nettbasert løsning som gir deg mulighet til å ta hånd om dine utlegg og reiseregninger når som helst og hvor som helst – 100% elektronisk. Her kan du umiddelbart ta bilde av en kvittering med appen Visma Attach, og vipps så trenger du ikke den fysiske kvitteringen lenger. Videre kan du gjøre ferdig ditt utlegg på nett, og deretter sende dette til din leder for godkjenning. Godkjenning foregår selvsagt også elektronisk, og kan gjennomføres på alle digitale enheter.

Skulle du ønske å forenkle din hverdag ytterligere kan også kredittkort og kjøreutgifter knyttes direkte til løsningen. Ved kredittkortintegrasjon vil alle transaksjoner importeres automatisk, mens ved kjøreutgifter er det bare å laste ned en ekstra app, starte denne når du setter deg i bilen og deretter kan informasjon lastes opp direkte i Visma.net Expense – bompenger beregnes i tillegg automatisk.

Dagens beregninger viser at du ved bruk av Visma.net Expense vil kunne spare omtrent 27 minutter for hvert utlegg du fører. Har din bedrift f.eks. 40 utlegg per måned, vil dere få nesten 18,5 time dere kan bruke på andre og viktigere oppgaver. Elektronisk utleggsføring er med andre ord en mulighet du ikke vil gå glipp av!

Ønsker du å vite mer, eller vil du komme i gang med Visma.net Expense? Ta kontakt for en uforpliktende prat.

New call-to-action