Derfor er CFO tjent med et skybasert ERP

5/2/21
Derfor er CFO tjent med et skybasert ERP

Det hjelper ikke å være en dyktig økonomidirektør hvis ERP-systemet er en bremsekloss for hele virksomheten. 

Dette er ikke første gang vi skriver om hvorfor du bør bytte til et skybasert økonomisystem (ERP), men vi ser at mange der ute kan trenge en liten påminner. Det er nemlig liten tvil om at sky er fremtiden, og gapet vokser jo lenger du venter med overgangen.

Som økonomidirektør har du allerede mye å henge fingrene i, og da kan det virke lite fristende å gå løs på en større omlegging av selve økonomisystemet. Men, oppussing er av og til nødvendig. Det er tross alt bedre å akseptere en kortvarig ulempe så lenge du oppnår langsiktig gevinst, enn motsatt. 

La oss se hvordan livet ser ut på den andre siden. 

Alltid oppdatert = reduserte driftkostnader

Internett er et nøkkelverktøy for de aller fleste bedrifter, også for dem som ikke bruker et skybasert ERP. Fremfor å fortsette med en halvveis løsning, der noe er offline og noe er online, er det bedre å gå for en fullverdig skyløsning. 

Med et skybasert ERP slipper dere å ta stilling til drift og backup. Alt av oppdateringer går automatisk, noe som frigjør tid og ressurser. Det vil typisk også være sikrere enn en lokal løsning, ettersom dere til en hver tid vil ha oppdatert vern mot kjente trusler. Dessuten har de store software-leverandørene egne sikkerhetsavdelinger som jobber dedikert med dette. 

Sikkerhet er viktig, men også andre typer oppdateringer er gode å ha med seg. Et skybasert ERP vil alltid gi deg det siste av ny funksjonalitet, i tillegg til at løsningen til en hver tid vil tilfredsstille lover og regulativer (i det minste hviler ansvaret på leverandørens skuldre, og ikke dine).

Resultatet for de fleste er reduserte driftskostnader. 

Et skybasert ERP rommer det meste – og alle elementene snakker sammen. 

 

Et skybasert ERP kan også tilpasses

Hvis du er vant til et økonomisystem som i stor grad er tilpasset akkurat deres virksomhet, er du kanskje skeptisk til en universalløsning. Men selv om et skybasert ERP er standardisert, er det likevel mye som kan tilpasses den enkelte virksomhet. 

Ved hjelp av parametersetting kan du sette innstillinger og regler i systemet i tråd med hvordan deres prosesser og virksomhet fungerer. Fordi det er en skytjeneste er det enkelt å skalere løsningen både opp og ned, avhengig av deres behov. Det gjelder hvilke tjenester dere abonnerer på, hvor mange brukere dere trenger og transaksjonsvolumet. 

Et skybasert ERP kan vokse i takt med din virksomhet.

Automatiser hverdagen din

Har du tenkt over hvor mange manuelle operasjoner dere gjør? 

Der konvensjonelle regnskapssystemer krever en hands-on-tilnærming, er en skybasert løsning som Visma.net mer i hands off-territoriet. Den er rett og slett bygget for automatisering.

Med et skybasert ERP vil du alltid ha siste skrik innen standardintegrasjoner mot eksterne parter, som bank, fakturamottak, fakturautsending og myndigheter. I tillegg er det rikelig med muligheter for automatisering i selve løsningen. 

Du kan tidsstyre utsending av fakturaer, ordrehåndteringer, godkjenningsflyt av inngående fakturaer og timeregistrering. Noen av automatiseringene er obligatoriske, resten avstemmer du med rådgiveren din. Automatisering har to utpregede fordeler: 1) Det frigjør ressurser og 2) presisjonen øker. 

Dermed har du ikke bare mer tid til å analysere tallene – du har sannsynligvis også et mer korrekt tallgrunnlag.

En mer mobil organisasjon

Er limstift eller stiftemaskin nødvendige verktøy for den som skal skrive en reiseregning hos dere? Da har dere antakelig mye å vinne på et skybasert ERP. 

Ved å ta steget over til skyen vil en rekke arbeidsoppgaver bli langt enklere. Utleggsregistrering er en av de store. Så lenge du har en smarttelefon og internettilkobling, er det bare å scanne inn kvitteringer underveis og laste dem rett opp i skyen. Det kan selvfølgelig gjøres fra hvor som helst. 

Skyløsningen tolker kvitteringen og sender innholdet ferdig formatert til regnskapssystemet. 

Slik sparer du bedriften for kostnader på begge sider av mobilen: Den som scanner får en enklere jobb med innrapporteringen, og den som fører regnskapet får inn både tallene og dokumentasjonen på rett sted – uten å løfte en finger. 

Integrasjoner er fremtiden

Ingen vet hva fremtiden bringer, og det bør ditt ERP gjenspeile. Det er lite sannsynlig at bedriften din har nøyaktig det samme behovet om tre år som i dag. 

Visma.net er bygget på et åpent REST API som gjør det enkelt å koble på andre løsninger dersom behovet oppstår. Kanskje ønsker dere å åpne nettbutikk? Ikke noe problem.  

Følg denne lenken for å se en oversikt over alle integrasjonene du kan få i Visma.net. 

Oppsummering

Det å være CFO innebærer noe mer enn å være en racer på økonomi. Du skal helst også legge til rette for at bedriften blir mer effektiv, gjerne gjennom teknologi. Da gjelder det å utforme miljøet sitt deretter, samt å inngå smarte allianser. 

Med en overgang til et skybasert ERP løser mye av dette seg selv. For eksempel vil Visma.net sikre deg rikelig med funksjonalitet, samtidig som du beholder muligheten til å bygge på med løsninger tilpasset deres behov. 200 ressurser jobber til enhver tid med å utvikle løsningen etter markedets krav til forenkling og automatisering.

Det konvensjonelle ERP-systemet i kjelleren får neppe den samme pleien.

New call-to-action